Zwangerschapsyoga

Een zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Daarom verdient dit moment in je leven bijzondere aandacht. Er verandert heel veel, zowel in je lichaam, je bewustzijn als straks in je leven.

Zwangerschapsyoga heeft als doel om je te laten genieten van de zwangerschap, om je te helpen met het versterken van je lichaam en je geest en om je voor te bereiden op de bevalling en de tijd erna. Het is een moment waarop je heel bewust aandacht geeft aan jezelf en je kleintje.

Zwangerschapsyoga leert je om te gaan met onrust, onzekerheid, angst en twijfels. Je leert te luisteren naar je gevoel en naar dat wat je lichaam nú verlangt. Het zal je helpen om bij de bevalling intuïtief te voelen wat je lichaam op dát moment van je verlangt.

Je leert om te ontspannen en bewust te ademen, je krijgt vertrouwen in de oerkracht van je lichaam en tegelijkertijd maak je de spieren soepel en houdt het je in conditie.

De lessen zijn praktisch en bestaan uit het doen van een meditatie, aangepaste asana’s (lichaamshoudingen), bekkenbodemoefeningen en ademoefeningen. Dit kan jou helpen om o.a. rug- en bekkenklachten te voorkomen. Alle lessen zijn gericht op de houding, ontspanning, concentratie, vertrouwen in jouw lichaam en het leren kennen van je grenzen. Na elke les is er een theemoment om het allemaal nog even na te bespreken, vragen te stellen en om ervaringen uit te wisselen met elkaar.

Vanaf 14 weken kan je meedoen tot en met het einde van de zwangerschap. Om een bepaalde basis te krijgen, bestaat een cursus uit 10 lessen voor € 125,- per cursus. Tijdens deze cursus is er ook een les voor jou en je partner en krijgt hij/zij tools om jou te begeleiden tijdens de zwangerschap en bevalling. Je kunt meedoen met of zonder yoga ervaring.

Wil je je opgeven of ben je benieuwd naar meer informatie dan kun je altijd via de mail: anne@liveintheflow.nl  of telefonisch: 06 34 12 82 15 contact opnemen. Vanwege de zwangerschap stopt Anne eind december met alle lessen en cursussen. Vanaf april 2020 start ze met veel plezier weer met de zwangerschapsyoga, yogalessen en mindfulness cursussen.