Yoga soorten

Hieronder kun je zien welke yogalessen je bij Live in the Flow kunt volgen.

Power yoga

Dit is een dynamische vorm gebaseerd op de ashtanga yoga. Een les bestaat uit krachtige houdingen die worden uitgevoerd op de adem. In vergelijk met de ashtanga bestaat een les uit een wisselende serie. Wil je werken aan kracht en uithouding? Kies dan voor een power yogales.

Vinyasa yoga

Dit is een dynamische vorm waarbij een houding op een vloeiende manier overgaat naar een andere houding. Ook hier is het ademritme belangrijk. Ben jij op zoek naar meer flexibiliteit en kracht in jouw lichaam? Dan past vinyasa yoga bij jou.

Vinyasa/Ashtanga yoga

Dit is een combinatie van ashtanga met vinyasa yoga. De basis van deze les is ashtanga maar soms zal er een vinyasa flow doorheen komen. Wil je net wat meer dan een vinyasa yogales? Kies dan voor een vinyasa / ashtanga yogales.

Yin/Yang yoga

Deze les bestaat uit een combinatie van yin met yang en zal zorgen voor balans tussen de geest en het lichaam en versterkt de spierkracht en de flexibiliteit. Het eerste gedeelte van de les bestaat uit yang yoga en is een combinatie van power en vinyasa yoga. Dit gaat dan over naar yin yoga: de volledige ontspanning in het lichaam. Misschien ben je op zoek naar de combinatie van spanning en ontspanning? Geef je dan snel op voor een Yin/Yang yogales.

Yin yoga

Vergeleken met de andere yogastijlen is dit een hele rustige vorm van yoga. Tijdens deze les mag je alles in je lichaam ontspannen en loslaten en maak je gebruik van de natuurlijke adem. Het doel is om het lichaam flexibeler te maken en de geest tot rust te brengen. Ben jij op zoek naar een ontspannende yogales dan past dit goed bij jou!

Yoga pilates

Dit is een combinatie van yoga met pilates. Yoga bevordert je lenigheid. Pilates werkt aan een gestroomlijnd lichaam met focus op de buikspieren. Tijdens deze les werk je aan jouw kracht, flexibiliteit, het versterken van de buikspieren  en coördinatie van het lichaam én de geestelijke conditie.

Mindful yoga

Mindful yoga is de combinatie van mindfulness en yoga. Waarbij de focus van mindfulness ligt op de ontwikkeling van de geest, richt de yoga zich op lichamelijke, mentale en spirituele ontwikkeling. Het grote verschil is dus de lichamelijke aandacht. Mindful yoga betekent dat je volledig bewust bent van het moment: in het hier en nu en met aandacht yoga doen.

Mindful yoga is heel divers en elke les kan weer anders zijn. Dit hangt af van het thema. De ene keer is dit een bewuste yoga les met aandacht naar het lichaam en de adem en de andere keer ligt de nadruk op een thema zoals spanning, stress maar ook tevreden en blij zijn met jezelf.

Wanneer jij op zoek bent naar de combinatie van mindfulness en yoga: een meditatie en beweging én dit gebaseerd op een thema dan past dit goed bij jou!

Wanneer je wilt zien waar en wanneer Anne lessen geeft of heb je interesse in een individuele les dan kun je altijd contact opnemen.