Anne

Tijdens jaren van vallen en weer opstaan, bang, verdrietig, geschrokken en onzeker zijn vanwege epilepsie* heeft Anne ervoor gekozen om erachter te komen wat ze nodig had om hiermee te dealen. Volgens haar is dit de enige manier: “open staan voor dat wat er op jouw levenspad komt en zonder oordeel onderzoeken wat jij nodig hebt om hiermee om te gaan”.

Mindfulness, compassie en yoga waren de drie tools die ervoor zorgden dat Anne nu jaren later haar hart volgt, in haar kracht staat en begonnen is met Live in the Flow.

“Mindfulness, compassie en yoga hielpen mij om de weg van acceptatie van mezelf met epilepsie te bewandelen. Inderdaad, dit was niet gemakkelijk en het kostte me véél. Regelmatig dat ik enorm verdrietig, bang, onzeker was en niet meer wist wat ik eigenlijk wilde. Het was vaak dat de vraag wat is mijn levensles en zal het over een tijd een beetje makkelijker worden bij me opkwam.  

Natuurlijk kan ik nooit antwoord krijgen op deze vraag maar ik weet wel dat ik mijn kracht gevonden heb om dit pad met een open mind te bewandelen en nu ik hierop terugkijk ben ik dankbaar voor al mijn levenslessen. Daarom heb ik mijn hart gevolgd en ben met Live in the Flow begonnen. Inderdaad het staat voor: laat je meevoeren met de stroom en probeer er niet tegenin te zwemmen. Alles wat je tegenkomt zijn momenten –  dit kan bestaan uit mooie, vrolijke en ook angstige, verdrietige momenten – waar je verder niets mee hoeft te doen of iets van te vinden. Wat je wel kunt doen is onderzoeken wat deze momenten voor jou betekenen, hoe je hiermee om kunt gaan en ze op deze manier ervaren als een les”.

Volgens Jon Kabat-Zinn betekent mindfulness: Mindfulness betekent het geven van aandacht op een bepaalde wijze: doelgericht, in het heden en niet-veroordelend. Compassie voegt hier veel aan toe. Een definitie hiervan is: Liefde die pijn ontmoet en liefdevol zorg draagt (David Dewulf). Dit is de liefde voor de ander en wil je dit echt kunnen geven dan is het misschien nog wel belangrijker om de liefde ook aan jezelf te kunnen geven: zelfcompassie. Yoga kan ervoor zorgen om dit te versterken: aandacht geven aan het lichaam. Op deze manier kom je achter krachten die je misschien nog helemaal niet kende.  De combinatie van mindfulness, compassie en yoga kunnen zorgen voor een leven in balans.

Tijdens haar studie International Studies (universiteit Leiden) is ze zich ook meer gaan verdiepen als trainer/coach. Daarom is ze opleidingen gaan volgen tot gecertificeerde mindfulness en compassie trainer (eind december 2019 categorie 1) en yin/yang yoga docente (RYT 200). In januari 2017 was Anne afgestudeerd aan de universiteit Leiden en begonnen met Live in the Flow.

Tijdens het geven van haar eerste yogalessen en individuele mindfulness trajecten merkte ze op dat ze dit vanuit haar hele hart deed. Het gevoel van ik kan iets voor de mensen betekenen en op het einde van een les stralen ze altijd weer een ontspannende glimlach uit zorgde ervoor dat ze hier veel energie van terugkreeg.

Nu twee jaar later met weer meer ervaring en wijsheid straalt ze een vriendelijke, warme en rustige persoonlijkheid uit. Ze geeft mindfulness en compassie cursussen aan individuen en groepen als wel als yogalessen aan groepen of individuen. Daarnaast geniet ze van het geven van een mindfulness en/of yoga workshop of lezing.

Dus ben je benieuwd naar meer informatie over mogelijkheden neem dan gewoon even contact op!

Warme groet en namasté,

Anne

Opleiding en verdieping

 • International Studies – Universiteit Leiden (2017)
 • Mindfulness trainer cat 2 – See True (2016)
 • Mindfulness trainer lange traject tot cat 1
 • Vervolgopleiding mindfulness trainer – See True, Trish Bartley (2018)
 • Inquiry Intensive – See True (2019)
 • Cognitieve Psychologie – See True (2019)
 • Compassie trainer – See True, David Dewulf (2019)
 • Mindfulnesstrainer als ondernemer (2019)
 • Vervolgopleiding mindfulness trainer – See True, David Dewulf (2019)
 • Power yoga docent 1 (50 RYT) – AALO (2017)
 • Yin yoga 1: basis (50 RYT) – AALO  (2018)
 • Yin yoga 2: subtiele lichaam (50 RYT) – AALO (2018)
 • Vinyasa yoga docent 2 (50 RYT) – AALO (2019)
 • Yin / Yang yoga docent (200 RYS) (2019)
 • Zwangerschapsyoga docent – Yogapoint

 

*Wanneer je benieuwd bent naar Anne’s verhaal dan kun je hier op klikken.