Expertise: artsen en zorgverleners

De laatste tijd heb ik regelmatig gesprekken gehad met artsen, verpleegkundigen en zorgverleners over de werkdruk. Aan de ene kant, de stress op de werkvloer maar ook  de korte afspraken met patiënten – soms te weinig tijd om de patiënt echt de vraag te stellen hoe gaat het echt met jou? – en aan de andere kant, is het erg handig om zelf enige ervaring te hebben in mindfulness om de patiënt advies te kunnen geven wat mindfulness voor hem/haar kan betekenen.

Daarom heb ik een speciale mindfulness workshop voor jullie ontwikkeld. In deze workshop zal ik jullie uit ervaring (epilepsie) vertellen wat mindfulness betekent voor patiënten. Dit gebaseerd op de inhoud van mindfulness en het gebruik hiervan voor patiënten. Verder maak ik gebruik van een korte meditatie zodat u enige ervaring heeft wanneer u de optie van een mindfulness cursus aanbiedt aan patiënten. Natuurlijk is er voldoende ruimte voor vragen of opmerkingen.

De andere mogelijkheid is het volgen van een mindfulness cursus is specifiek voor jullie. Deze bestaat uit 4 sessies van 1.5 – 2 uur en behandelt de diverse thema’s van mindfulness. Na deze cursus kent u de basis en kunt u er op een mindful manier mee aan de slag gaan. Een goede tip zou zijn om hierna een keer in de maand een mindful moment van een uur in te plannen op de werkvloer om het bij te houden.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Dan kunt u hier een e-mail sturen of telefonisch contact met me opnemen.