Ervaringen na een mindfulness cursus

“Tijdens de Geluksroute in Leiden een yin-yoga les van Anne bijgewoond. Ik kende wel yoga maar deze vorm nog niet. Het is een mooie vorm van yoga waar je goed in contact komt met je lichaam, echt naar binnen keert. En zo voelde ik me ook al na deze les, meer héél, meer een geheel. Heel mooi om te ervaren hoe snel en diep deze yogavorm (door)werkt. Aan Anne kan je merken dat zij meer doet dan een yogales geven. Ze geeft geen yoga, ze ìs het. Je voelt aan haar uitstraling, rust en bewustzijn in hoeverre ze het zelf echt doorleeft en eigen gemaakt heeft. Dat werkt enorm inspirerend en nodigt je als leerling uit ook zelf tot rust en meer bewustzijn te komen. Tot zijn. En dat voelt goed!
Anne, dank voor deze mooie les. Mado.”

Mado

“De cursus is goed gestructureerd. Na elke les krijg je een kleine samenvatting van die dag mee naar huis. Dit is heel fijn, maar het belangrijkste vond ik dat Anne heel goed let op het tempo dat bij jou past en wat jij fijn vindt. Ze voelt heel goed aan wanneer jij wel of juist nog niet ergens mee wil beginnen. De lessen zijn daardoor heel prettig om bij te wonen. Ook bouwt ze vanaf het begin een vertrouwelijke sfeer op waarin je veel persoonlijke dingen kwijt kan als daar behoefte aan is.”

Rosanna 

 

“Wat ben ik blij dat ik deze mindfulness cursus heb gevolgd omdat ik na de eerste 4 sessies al merkte dat ik vaker even een momentje van pauze nam. Verder vind ik de bodyscan erg fijn, voornamelijk dan wanneer Anne het zegt. Want wat een open, mooie uitstraling met een prettige stem. Ze gaf inspirerende voorbeelden waar ik veel mee kan doen. Vanwege haar achtergrond een inspirerend voorbeeld.”

Anoniem

 

“I always wanted to take a Mindfulness course and I am definitely happy with the one I took. Anne is a really great instructor! She is very passionate about mindfulness and that really helps us as a group to get into it too! She always gave us space to express ourselves and we were free to say how we felt, without any judgments. She was very helpful and has really good advice. It was easy to follow the course and it taught me how to appreciate the present moment. I also learned how to deal with stress better and remain calm in situations. Most importantly, the course really felt like much needed therapy in the moment, but also very useful for the future. I would definitely recommend it! “

Masha 

“Tijdens het volgen van de mindfulness groepscursus zorgde Anne ervoor dat ik me open&rustig kon voelen; ze gaf een goede en duidelijke uitleg en is inspirerend voor veel mensen. Want wat ze uitstraalt is warmte en liefde. Na deze cursus heb ik geleerd om meer aandacht aan mezelf te geven en gaf dit me een goede persoonlijke ontwikkeling. Ik ga het zeker meenemen voor de komende tijd.” 

Anoniem

“Mindfulness voor mij is eigenlijk weten waar je mee bezig bent. Het menselijk brein is erg oud en heeft geen tijd gehad om zich aan te passen aan onze constant veranderende maatschappij. We raken snel gevangen in de draaikolk van drukte, stress en andere dingen die onze aandacht vragen. En ook al werkt het wel, het is niet de meest optimale manier om te leven. Als we leren in het moment te zijn en onszelf niet al te serieus te nemen – want wat je denkt is niet wie je bent – dan gaat er een wereld vol moois open. De uitdaging is om jezelf te trainen hier aan te blijven denken. Anne doet dit op een hele relaxte en kalme manier, zodat je allereerst zelf de voordelen ervaart en ze coacht je bij wijze door de uitdagingen die je in jezelf ontdekt. Alles is een keuze – de vraag is echter of je die bewust of onbewust maakt.”

Jens

“Ik heb met veel plezier en succes de sessies van mindfulness gevolgd. Er was veel persoonlijke aandacht, mede doordat de groep niet groot van omgang was. Anne is in staat om de juiste balans te houden tussen instructies geven en ruimte/stilte creëren. Het was voor mij een waardevolle ervaring. Omdat het implementeren op dagelijkse basis nog niet altijd even makkelijk gaat heb ik besloten me ook in blok 5 in te schrijven.”

Sanae