Over mij

dsc06817

Mindfulness en Yoga

Genieten, gezond en gelukkig zijn. Dat is iets wat ik belangrijk vind. Iets wat valt onder balans in mijn leven. Mindfulness en yoga zijn dan twee thema’s die mij inspireren. Leven in het NU. Zijn wie je bent en hier regelmatig bij stilstaan; eventjes omschakelen naar de “zijn-modus”. Weten dat ik geen controle over mijn leven heb en daardoor genieten van alle momenten, zonder iets te eisen of teveel te verwachten. Wanneer ik dan in de stress schiet en dit observeer dan heb ik weer de mogelijkheid om een keuze te maken: wetend dat dit onderdeel is van het mens-zijn en dat ik dan ook degene ben die de mogelijkheid heeft om een keuze te maken.

Op jonge leeftijd ben ik erachter gekomen dat gezondheid iets is waar je afhankelijk van bent en dat het soms betekent dat je niet alles kunt doen wat je graag zou willen doen. Tijdens die periode ben ik zelf met mindfulness en Acceptance and Commitment (ACT)  begonnen en wat heb ik daar veel van geleerd! Toen ik 15 jaar oud was, kreeg ik een vorm van epilepsie die een grote impact op mijn leven had. Gedurende die jaren was mindfulness voor mij erg handig. Ik stopte alle gevoelens, zoals angst, verdriet, frustratie, machteloosheid  niet weg en stond er bewust bij stil. Juist daardoor had ik de vrijheid om zelf een keuze te maken: hoe ik ermee om zou gaan Daardoor ben ik geworden wie ik nu ben en iets wat me enorm heeft geïnspireerd. Hoe krachtig het gebruik van mindfulness wel niet kan zijn: aanwezig zijn in het NU aangezien je leven loopt zoals het loopt.

Een tijd later, begon ik ook met yoga en ook dat is iets waar ik volledig achter sta. Yoga zorgt ervoor dat je contact maakt met je lichaam en hier volledig de aandacht op focust. Ik leerde mijn lichaam nog beter kennen en werd dankbaar met mijn eigen lichaam. Ik kwam er ook achter dat het lichaam afhankelijk is van de geest en andersom. Dus wanneer ik tijdens een yogales over veel denk dan uit dit zich ook op mijn lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat ik net wat minder balans heb.

Hierdoor kwam ik erachter dat het niet alleen over het lichaam of over de geest gaat maar dat ze elkaar beïnvloeden. Ik denk dat het gaat over het vinden van balans. Daarom dus de combinatie van mindfulness en yoga. Het sluit mooi bij elkaar aan en versterkt elkaar!

Daarom ben ik sinds 2016 gecertificeerd trainster mindfulness en yin/yang yoga docent.  Tijden het geven van yoga lessen ligt de nadruk op het lichaam: iets wat mijn taak als mindfulness trainster verrijkt. Dit gecombineerd met mijn universitaire achtergrond, is iets wat ik met plezier door wil geven aan iedereen die hierin geïnteresseerd is. Live in the Flow!

International Studies

De studie International Studies die ik aan Universiteit Leiden heb gevolgd, bestudeert de politiek, economie, cultuur en geschiedenis vanaf de koude oorlog van een specifieke regio in samenhang met de wereld. De specifieke regio waar ik voor had gekozen was Latijns Amerika met de Spaanse taal. Tijdens deze studie heb ik geleerd om breed na te denken en te weten dat iedereen denkt vanuit zijn eigen perspectief. Dit is dan ook iets wat me enorm inspireert: om te zien dat er verschillende manieren en wijzen zijn om in het leven te staan en dat het de ander niet uitsluit. Sterker nog dat een samenhang elkaar kan versterken!

Nog even over mijn eigen persoonlijkheid. Ik ben iemand die ergens volledig voor gaat en wat ik doe, doe ik met liefdevolle en volledige aandacht. Wat kan ik wel niet doen met alleen maar een glimlach op mijn gezicht? Verder zijn typische dingen die mij inspireren: reizen en culturen met andere levenswijzen leren kennen en in gesprek gaan met mensen. Fotograferen, rust vinden in de natuur en op het strand en salsa dansen. Veel tijd besteden met mensen: mijn vrienden, het gezin en toevallige ontmoetingen die soms uitlopen tot interessante en waardevolle gesprekken. Veel leren door puur het observeren van de omgeving of situaties en hierbij terug naar de “zijn-modus”. Verder mezelf verdiepen in onder andere het Boeddhisme, Altruïsme, Dalai Lama, Thich Nhat Hanh, Gandhi en nog veel meer… Zoals het bijwonen van een lezing van Ban Ki Moon als wel als Kofi Annan.

Mindfulness en Yoga certificaten

  • Mindfulness trainster VMBN Cat. 2
  • Power Yoga docent (Yang 1)
  • Vinyasa Yoga docent (Yang 2)
  • Yin Yoga 1 docent
  • Yin Yoga 2 docent (subtiele lichaam)