Mindful Bodilepsie

Mindful Yoga voor jou!

Vertrouwen in jouw lichaam

Extra aandacht voor epilepsie!

 

6 dagen: Adeje, Tenerife

24 februari – 1 maart 2019

voor mensen met epilepsie en familieleden 

!6 – 10 mensen!

 

soms laat mijn lichaam me in de steek… 

Regelmatig dat ik deze uitspraak hoor en altijd weer dat het me raakt. Zeker dat ik dit begrijp… vroeger kwam dit regelmatig bij me op. Op enig moment heb ik dit losgelaten en wat ben ik hier blij en dankbaar mee! Dit is zo gelopen vanwege het gebruik van mindfulness en yoga en dit ga ik jullie laten ervaren. Daarom organiseer ik op Tenerife voor 6 tot 10 personen in de voorjaarsvakantie (24 februari – 1 maart 2019) een retraite vakantie speciaal voor jullie. Je zult 6 dagen verblijven in Adeje: een hele fijne en rustige plek midden in de natuur en dichtbij de zee.

In deze Mindful Bodilepsie week gaan we de aandacht geven aan het lichaam en de geest. Dus welke gedachten, emoties, specifieke gevoelens en angsten komen er bij jou op en op welke manier kun je daar mee omgaan? Misschien herken je het gevoel dat je niet altijd op jouw eigen lichaam vertrouwt of voel je jezelf minderwaardig of verberg je je thuis. Als deze gedachten en emoties er zijn… zal ik je laten ervaren hoe je dit kunt veranderen. Vanwege de mindful yoga zul je de kracht en het vertrouwen in jouw lichaam ervaren en met handige tips en oefeningen kan ik je uit ervaring uitleggen hoe je met gedachten en emoties om kunt gaan. Naast de groepslessen en eventuele workshops zal er met iedereen een individueel gesprek plaatsvinden.

Mindful Bodilepsie zorgt voor vertrouwen in jezelf 

Programma

Iedere dag zal starten met een actieve Yang yoga practice waarna je kunt genieten van een heerlijk ontbijt. In de middag heb je altijd een moment voor jezelf. Je kunt de omgeving ontdekken… een heerlijke wandeling maken (ik geef je met plezier advies), surfen, je favoriete boek lezen of misschien heb je behoefte aan een individueel gesprek. Verder is er iedere middag een workshop met focus op hoe om te gaan met epilepsie. Dit is dan gebaseerd om weer vertrouwen terug te krijgen in jezelf: het lichaam en de geest. Natuurlijk is dit optioneel. Tegen de avond zal er nog een Yin yoga practice zijn waarna je zen deelneemt aan het diner. De rest van de avond is voor jou… tenzij je voor het slapen nog behoefte hebt aan een meditatie!

Zondag 24 februari – Vrijdag 1 maart 2019

 • Zondag
  • Aankomst en vrije tijd
  • 16.00 Individuele gesprekken
  • 18.00 Kennismaken
  • 19.30 Diner
 • Maandag
  • 8.30 Yang Yoga
  • 10.00 Ontbijt
  • 11.00 Individuele gesprekken
  • 13.00 Lunch
  • 14.00 Mindfulness workshop (en opdracht)
  • 17.00 Yin Yoga
  • 19.00 Diner
 • Dinsdag
  • 8.30 Yang Yoga
  • 10.00 Ontbijt en vrije tijd
  • 13.00 Lunch
  • 14.00 Mindful Workout en advies
  • 17.00 Yin Yoga
  • 19.00 Diner
 • Woensdag
  • 8.30 Yang Yoga
  • 10.00 Ontbijt en vrije tijd
  • 13.00 Lunch
  • 14.00 Mindful feedback en open gesprekken
  • 17.00 Yin Yoga
  • 19.00 Diner
 • Donderdag
  • 8.30 Yang Yoga
  • 10.00 Ontbijt en vrije tijd
  • 13.00 Lunch
  • 14.00 Natuurwandeling
  • 17.00 Yin Yoga
  • 19.00 Diner en afsluiting
 • Vrijdag 
  • 8.30 Yang Yoga
  • 10.00 Ontbijt en afsluiting
  • Daarna vertrek naar vliegveld

Iedereen kan meedoen! 

 

Locatie: Hacienda Cristoforo (Adeje, Tenerife) 

Deze week zal plaatsvinden in Hacienda Cristoforo. Dit is een hele fijne, rustige en grote locatie en super geschikt voor yoga, mindfulness en aandacht geven aan elkaar. Je kunt genieten van een duik in het zwembad tenzij je liever naar het strand loopt (15 minuten) om even in de zee te springen. We zullen de dagen in YinYan besteden een fijn mindful huis met een keuken en twee badkamers. Behalve de badkamers en de binnenkomst is het een huis zonder muren en deuren. Ondanks dat er geen muren zijn, zijn er 3 prettige slaapkamers. Wanneer je liever wat meer privacy hebt dan kun je contact opnemen om een eigen appartement te reserveren (dit is natuurlijk duurder). Doe dit op tijd! Elke ochtend, middag en avond zullen we goed en gezond verzorgd worden. Wanneer er iets is waar we rekening mee kunnen houden dan mag je dit tijdig melden.

Inclusief 

 • 5 overnachtingen
 • Accommodatie inclusief alles (o.a. beddengoed, wifi, zwembad)
 • 3 gezonde maaltijden en gezonde drankjes
 • Dagelijkse yogalessen en workshops
 • Transfer van en naar het vliegveld (Tenerife Zuid)

Prijs 

 • Prijs per persoon: €990
 • Prijs per persoon bij deelname door twee personen: €950
 • Wanneer je vóór 1 januari boekt dan krijg je €100 korting… wacht dus niet langer!
  • Deadline is 10 januari: op dat moment wordt besloten of reis doorgaat en definitief gemaakt.
 • Exclusief de vlucht…
  • Boek de vlucht niet voordat je vóór 10 januari hoort of er voldoende aanmeldingen zijn!

Docent

Anne Jeen 

Anne begon als kind al met mindfulness en yoga en is nu dan ook een liefdevolle yin/yang yoga docente en mindfulness trainster. Vol passie is ze begonnen met Live in the Flow! Haar droom is om mensen balans tussen het lichaam en de geest te laten ervaren. Vanuit levenservaring op het gebied van epilepsie geeft ze graag training aan mensen met epilepsie. Allereerst is de combinatie van Yin/Yang yoga en mindfulness heel krachtig. Tijdens de Yang practice controleer je jouw eigen lichaam: het aanspannen van jouw spieren, vol met kracht in de houding staan en het controleren van de adem… soms erg lastig om op alles te letten. Yin staat voor overgeven, loslaten en ontspannen: de aandacht naar binnen keren. Mindful Bodilepsie is helemaal gebaseerd op mensen met epilepsie en voor familieleden. Mindful Bodilepsie zal jou helpen voor vertrouwen in jezelf!

Namasté

(Visited 16 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *