Yoga in flow op het strand…

De lente is begonnen en je kunt mij weer regelmatig op het strand vinden. Wat ik daar dan doe? Allereerst ben ik dit artikel aan het schrijven om jullie op de hoogte te stellen over wat het strand met mij doet én het initiatief om twee keer in de week een uur yoga op het strand aan te bieden. Dit zal plaatsvinden in Katwijk aan Zee. Verder is het altijd ontspannend om een stuk te lopen, in het zand zitten en opmerken wat ik allemaal zie, hoor, voel en ruik en dit gecombineerd met een meditatie en mijn eigen yoga practice! Heerlijk om in deze omgeving te werken… altijd weer dat ik hier in een flow ben!

Ik vraag het mezelf wel eens af waarom ik zo enorm geniet van het strand. Volgens mij is het omdat je er niet zoveel kunt doen en omdat de sfeer altijd heel erg ontspannen is. Het lijkt alsof iedereen happy is: kinderen spelen met elkaar en maken zandkastelen. De jongeren hebben plezier met elkaar: soms zie ik ze chillend liggen (of stiekem een kater aan het uitslapen ;)) of heel actief aan het volleyballen. De volwassenen lopen liefdevol hand in hand of zwemmen met plezier in de zee. Het is in ieder geval een plek die me altijd weer aantrekt. Misschien ook wel omdat je hele gemakkelijke kleding mag dragen en daar houd ik eigenlijk wel van.

Verder lijkt het me alsof ik hier minder prikkels heb, vergeleken met het leven in een stad. In de stad is er veel meer drukte, er is veel verkeer, soms chaos en het lijkt alsof de lucht op het strand veel schoner is. Hier op het strand is er altijd wind, golven, meeuwen en natuur! Aan de ene kant is het altijd hetzelfde wat je ziet en aan de andere kant ook weer niet. Elke keer zijn de wolken anders, de zonsopkomst en de zonsondergang is telkens anders: iets waar ik van geniet! Wat me fascineert is om te kijken naar de kleine strandlopers die altijd in een groepje aanwezig zijn en dezelfde beweging maken met elkaar. Verder inspireren de golven me… het weten dat ze altijd komen en altijd weer gaan en dit altijd weer op dezelfde manier. Wanneer ik soms een vol hoofd heb dan laat ik mijn gedachten altijd gaan met de golven en dit telkens weer opnieuw.

Dit zorgt er dan ook weer voor om nieuwe inspiratie en ideeën te krijgen. Tijdens mijn studie maakte ik hier al gebruik van… artikelen lezen en studeren op het strand. En wanneer ik thuis tijdens het schrijven van een artikel opmerkte dat ik geen inspiratie meer had dan vond ik die altijd weer op het strand! Ik denk dat het strand een soort helende plek is… een plek om alles los te laten, inspiratie te vinden en tot rust te komen, een plek om met leuke mensen plezier te hebben en een heerlijk plek waar je aandacht aan je lichaam kunt geven. Dit kan op verschillende manieren… je kunt een stuk wandelen, surfen, rennen en zwemmen en ook yoga!

Yoga is iets wat mezelf inspireert omdat ik tijdens mijn eigen beoefening altijd weer volledige aandacht aan mijn lichaam geef en voel wat ik voel en er naar toe bewegen. Dit betekent dan ook om aanwezig te zijn in dat moment en mijn geest tot rust te brengen. Ook dit is dan weer een keuze… wil ik mijn gedachten laten gaan?! Soms denk je ergens over na wat voor jou heel belangrijk is en wat je niet mag vergeten en verdwijnt de aandacht voor je lichaam. Dit is altijd weer een interessante ervaring. Op de een of andere manier lijkt het alsof ik op het strand mijn gedachten makkelijker laat gaan… sterker nog alsof ik meteen stop met denken. Volgens mij hoor ik de golven, de wind en de meeuwen en zit ik in een flow. Een flow die zorgt dat ik de aandacht aan mijn lichaam besteed, met mijn yoga practice begin en waarbij mijn lichaam soepel van de ene naar de andere houding gaat.

Dit is iets wat ik met aandacht en liefde met jullie wil delen! Yoga op het strand en dan de combinatie van Yang en Yin. Het is een les die begint met een meditatie en overgaat naar Yang: een dynamische yoga in flow waarbij je alles onder controle houdt: de spieren en de adem. Dit gaat weer over in Yin: waarbij het gaat over totale ontspanning, overgave en loslaten. Het is een uurtje Yoga op het strand waarbij je aan alle gebieden in het lichaam werkt en waarbij je volledig tot rust komt!

Ik hoop van harte dat het jou net zo veel goeds gaat doen als dat het mij doet.

Namasté,

Anne

 

In kort:

  • Dit start weer in 2019!

Benieuwd naar meer informatie of een specifieke vraag? Neem dan gewoon even contact op!