dsc08139.jpg

Ik bewandel mijn levenspad en dit met een open blik. Dit betekent voor mij het observeren van dat wat er is en zijn in het NU. Niets meer of minder dan dat.

Soms kan dit lastig zijn; juist in een moment dat je ergens tegenaan loopt, je zorgen maakt of verdrietig bent. Dat mág er zijn, aangezien het er toch al is. Wanneer ik dit puur ervaar, dan creëert dat voor mezelf ook weer een mogelijkheid om door te gaan: het maken van een keuze want het komt op mijn levenspad.

Door op deze manier te leven, zijn ook de mooie en bijzondere momenten bewuster aanwezig en laat ik die niet zomaar langs me heen gaan.

Stilstaan is iets waar ik enorm van geniet: soms als meditatie om terug naar het NU te gaan. Daarnaast ook het gevoel dat ik leef; iets waar ik dankbaar voor ben!

Juist omdat ik mijn levenspad bewandel zonder iets te eisen of te verwachten; juist door deze open blik kom ik regelmatig in bijzondere momenten uit. Ook dat is iets waar ik dankbaar voor ben en waardoor ik ga stralen. Soms betekent dit dat ik iemand kan helpen waardoor het leven van die persoon net wat makkelijker wordt. Een andere keer ook dat ik zelf wat advies krijg of dat ik net die persoon tegenkom waar ik een wijze les van krijg. Regelmatig dat mijn gevoel in de natuur zegt “sla dat pad in” waardoor ik iets bijzonders tegenkom en ik blij ben dat ik gehoor heb gegeven aan mijn gevoel. Als voorbeeld een lepelaar, een ijsvogel – ook in het Leidse Hout! – of heel iets anders…

DSC08103

Juist met deze zuivere, open blik observeer ik veel kleine momenten waar ik voor stilsta, waar ik van straal en geniet en waar ik dankbaar voor ben.

Live in the Flow!