Kijken door deze emmer

Ik start dit proces met deze foto om te laten zien dat je op verschillende manieren naar één situatie kunt kijken.

DSC07172

Op deze foto kunnen jullie zien dat ik me klein maak en buk om door deze geroeste emmer te kijken en waarom zou ik dat gedaan hebben? Waarom dat ik er met een glimlach doorheen kijk en waarom niet dat ik naar de bovenkant kijk of naar de zijkant?  Een heel andere vraag die jullie je kunnen afvragen, is waarom ik überhaupt voor deze emmer stil ben blijven staan, erdoorheen heb gekeken en er een foto van heb laten maken? Wat is eigenlijk de afstand tussen de fotograaf en mij en wat is de lengte van de emmer? Alleen al deze simpele vragen komen bij mij op wanneer ik deze foto bekijk. Realiserend ook dat iedereen zo zijn eigen gedachten en antwoorden heeft en waar je geen algemeen label aan kunt hangen. Interessant ook dat er een groep mensen zal zijn die nu verder gaat denken over bijvoorbeeld hun eigen foto’s en een volgende keer wellicht op een andere manier gaan fotograferen, en daarnaast een groep die denkt: wat heb ik hieraan? Het realiseren van dit proces is iets waar ik in ben geïnteresseerd.

Dit is een simpel voorbeeld om te laten zien dat ik zelf via deze emmer naar de fotograaf kijk met ook de vraag waarom? Ook om te laten zien dat mensen zich via een foto op een bepaalde manier willen laten zien. Vaak gericht op uiterlijke kenmerken of het kenbaar maken waar ze voor staan. Nu is het natuurlijk de vraag: wat wilde ik op deze foto laten zien … 

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

1 Comment

  1. Charlotte 29 maart 2017 at 21:24

    Schoonheid in de kleinste dingen weten te zien? Het kleine waarderen en laten zien dat het met net is met welke ogen je iets bekijkt wat ook de mooiheid kan beïnvloeden? ik ben benieuwd Anne ;).

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *