Diversiteit & deze wereld (1)

Iets waar ik zelf enorm in ben geïnteresseerd is het observeren van situaties in de wereld. Volgens mij is het mogelijk om naar één situatie te kijken via verschillende lenzen waarbij het niet gaat om conclusies te trekken. Een simpel voorbeeld hiervan is hoe mensen in verschillende culturen zich begroeten. In Nederland schudden we elkaar de hand. In Japan maken mensen een buiging voor elkaar. Dit laat zien dat mensen zich op verschillende manier kunnen begroeten en dat de betekenis (zoals: open, warm, benieuwd) hiervan niet anders hoeft te zijn.  

Naast het schrijven van artikelen vind ik het zelf bijzonder om de diversiteit in deze wereld te fotograferen en hierbij situaties op een andere manier te laten zien. Soms letterlijk door één object via verschillende perspectieven te laten zien en daarnaast ook de culturele verschillen en overeenkomsten ervan in deze wereld. Mijn droom is hierbij om te proberen iets neer te leggen. Namelijk dat deze verschillen en overeenkomsten elkaar niet uitsluiten. Sterker nog wanneer het mogelijk is om hiervoor open te staan en erover te communiceren dat het misschien iets positiefs kan bijdragen aan de huidige samenleving. Soms door bij je eigen standpunt te blijven en het soms te veranderen of iets aan te passen. Misschien iets wat ervoor kan zorgen dat er binnen de samenleving verbeteringen kunnen worden bereikt door deze wijze van communicatie. In ieder geval, ik zal de komende tijd beginnen met het visualiseren van speciale en specifieke momenten en situaties. img_3969.jpgVia Instagram zal ik jullie regelmatig een speciale foto laten zien: iets wat ik op dat moment tegen ben gekomen en wat me inspireert of iets wat me aan het denken zet en ben benieuwd naar reacties.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *