Een mindfulness momentje voor mezelf: eventjes buiten zijn. Deze keer zonder een specifieke route, nam mijn camera mee en kwam uit in het Plantsoen in Leiden. Mijn blik bleef hangen op een hart gemaakt van hout waarbij mijn gedachte terug dwaalde naar het lied Het houteNaamloze afbeeldingn hart van de Poema’s.

Wat mij raakte was de uitspraak Open je hart want inderdaad je hart openen is iets wat volgens mij niet zo moeilijk is. Wel iets waar je veel mee kunt bereiken, namelijk aandacht geven aan anderen en juist aan diegenen die het op dat moment nodig hebben een hart onder de riem steken. Vaak is een glimlach of een vriendelijke goedendag al voldoende en is dat nou zo moeilijk? In ieder geval iets wat ik met veel plezier doe.

In het park vroeg ik iemand om mij achter dit houten hart te fotograferen. Toen ik hem hiervoor bedankte en hem een mooie dag wenste met een vriendelijke glimlach, kreeg ik als reactie: “dat kost me geen probleem”. Heerlijk zo’n antwoord; dat het mogelijk is om overal wel iets moois in te zien.

Volgens mij is dit houten hart van de Gemeente Leiden een top idee!