Aandacht in de lente

Mindfulness: het trainen van je eigen aandacht en dit in het begin van de lente. Is dit niet een prachtige periode om met mindfulness te beginnen? Aandacht geven aan dat wat er is in het moment.

Stel je voor dat je een moment neemt voor jezelf en eventjes naar buiten gaat; zitten daar op een plekje waar je door niemand wordt afgeleid. Stel je hierbij eens voor dat je zit in een park en eventjes je ogen sluit en even aandacht geven aan hoe je je voel en welke gedachten en door je heen gaan. Dan door naar je adem; waar voel je de adem.

Na een tijd aandacht geven aan dat wat je hoort, misschien de wind langs je heen, misschien de kwetterende vogels om je heen of vrolijke mensen die daar door het park lopen. Ook de geluiden van auto’s of heel iets anders; alles wat je hoort is er op dat moment en je hoeft er verder niet over na te denken. Laat het alleen eens eventjes langs je heen gaan.

In de periode van de lente voel je misschien ook de zonnestralen, iets wat warm of intens of kriebelig is. Dat wat je voelt is wat er is op het moment, iets waar je verder geen label aan hoeft te plakken. Uiteindelijk kun je ook op een rustig tempo door het park wandelen en eens even onderzoeken wat je eigenlijk allemaal ziet. Zijn er al verschillen die je ziet nu de lente eraan komt of niet? En wat is dan hetgeen wat je allemaal ziet of ruikt. Wanneer je tussendoor aan het denken bent over hele andere dingen weet dan ook dat dat helemaal normaal is en dat je altijd weer de kans hebt om opnieuw te beginnen.

Op deze manier het trainen van je eigen aandacht en hierbij ook het creëren van een momentje voor jezelf.

dsc06783

Aandacht trainen in een park